Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 500 g túró
» 500 g burgonya
» 2 ek. liszt
» 1 ek. vágott kapor (nyers vagy szárított)
» 250 g hántolt bioköles
» 1 nagy marék zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
» 1 tk. petrezselyem (friss vagy szárított)
» só, bors, kurkuma
» olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg és egészben közepes lángon főzzük puhára. Mossuk meg a kölest és kevés olívaolajban pároljuk meg az apróra vágott petrezselymet. 1 perc után adjuk hozzá a kölest is, enyhén pirítsuk meg, majd engedjük fel kétszer annyi vízzel, mint amennyi elfedi. A főzés kezdetekor sózd meg (1/2 tk. elegendő hozzá). A köles alól 15 perc alatt fő el a leve, amikor már nincs rajta nedvesség, húzzuk le a tűzről és fedő alatt hagyjuk párolódni.
Serpenyőben 1 ek olajon pirítsuk meg a zöldborsót és adjuk hozzá ízlés szerint kurkumát, de pusztán sózva is ízletes. A borsót pirítás után 10 perc alatt 2 ek. vízzel fedő alatt pároljuk meg. Adjuk a borsó mellé a köleskását és néhány perc alatt süssük aranyszínűre.
A burgonyát - ha már kihűlt - egy villával nyomkodjuk szét adjuk hozzá a túrót, a lisztet (lisztérzékenyeknél elhanyagolható), valamint fűszerezzük és adjuk hozzá a kaprot. Alaposan dolgozzuk össze, majd formázzuk kis golyókat belőle és kevés olajon süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Megjegyzés / tipp:

Fontos, ha nem elég forró a zsiradék, a kis túrópogácsák széteshetnek, ezért várjuk meg míg felhevül az olaj.
0 komment 10 ember kedveli cocco
2012.02.23 14:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát hámozzuk, apróra vágott, főzés kezdetekor, köles alól, borsót pirítás, borsó mellé, villával nyomkodjuk, elhanyagolható, petrezselymet, aranybarnára, petrezselyem, aranyszínűre, olívaolajban, széteshetnek, túrópogácsák, Serpenyőben, fűszerezzük, fagyasztott, zöldborsót, köleskását, zöldborsós, túrófasírt, kezdetekor, nyomkodjuk, párolódni, nedvesség, szárított, formázzuk, dolgozzuk, burgonyát, zöldborsó, szárított, olívaolaj, túró, burgonya, liszt, hántolt bioköles, bors kurkuma, olívaolaj,
Húsvéti kiscsirke sonka mellé
1 komment 6 ember kedveli
Pörkölt - disznóból vagy marhából
0 komment 5 ember kedveli
Spenót omlett
0 komment 2 ember kedveli
Zabpelyhes mazsolás pogácsa!
0 komment 6 ember kedveli
Cosmopolitan koktél
0 komment 1 ember kedveli
Pékkifli
0 komment 8 ember kedveli
Habos diós csiga !
2 komment 7 ember kedveli
Gesztenyekrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Diós guba
0 komment 13 ember kedveli
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 1 ember kedveli
Gombás pirított csirke
0 komment 4 ember kedveli
Almás rétes
0 komment 3 ember kedveli
Panjabi káposzta
0 komment 10 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 3 ember kedveli
Mandulás-barackos kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.